20/10-2016 Yosemite Valley

Dagen skulle tilbringes i Yosemite Valley og en tur op til Glacier Point. Vi kørte vores hotel kl ca. 9.30, og havde en flot køretur ind til dalen. Lidt malurt i bægeret var der dog, Yosemite Vally har nordlig og en sydlig vej, disse er ensrettede for at få trafikken til at glide bedre i dalen. MEN… der foregår p.t. et stort vejarbejde samt renoveringsarbejde af flere af områderne, så det var lidt kaotisk at komme rundt, da ensretningen var ophævet og der der den ene omkørsel efter den anden. Men vi kom fint igennem det og fik da udforsket dalen og set Yosemite Falls m.m.. En ting er sikkert tiden flyver afsted i disse NP’er, pludselig var klokken 12.30, og vi ville gerne tager turen op til Glacier Point, da der skulle være en fantastisk udsigt derfra. Da var ca 45 km derop, og der er på snoede bjergveje hvor man ikke kan køre mere end 35-40 km i timen højst, så afsted det gik. Vi fik dog lige stoppet ved Tunnel view, et meget sjovt og flot sted, her ser man ned gennem hele Yosemitedalen som en stor tunnel, deraf navnet

Der vi nåede toppen, mødtes vi af en fabelagtig udsigt. Man har udsigt over hele dalen som ligger langt langt nede, og samtidig til den lidt sjove klippe “half dome”, som netop ligner en dome der er skåret igennem. Vi fik da også lige et ekstra nummer, da en ung mand absolut skulle klatre ud på den yderste klippe, vi tror han stod 25 cm fra kanten, og der er vel en 1,5-2 km direkte ned i dybet, fatter ikke at han turde.

Herefter gik turen tilbage til vores Hotel, hvor vi ville nyde resten af dagen, de har mange aktiviteter på hotellet, der var bla. denne aften levende musik ved poolen (som er opvarmet).

Vi spiste igen aftensmad på hotellet, som var udmærket, Dorthe nappede en burger og fik grillede lammekorteletter mums.

I morgen går turen til San Francisco, hovr vi lørdag har bestilt tur til Alcatraz.

Stadig må I vente med billeder, da vores net er elendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *